Main Content

Modell-Konfigurationssätze

Speicherung von Konfigurationsparametern für mehrere Modelle oder Modellvarianten

Ein Konfigurationssatz ist ein benannter Satz von Werten für Parameter, die das Verhalten eines Modells steuern. Verwenden Sie Konfigurationssets, um:

• Mehrere Sätze von Konfigurationsparametern für ein Modell zu speichern

• Schnell zwischen verschiedenen Modellkonfigurationen zu wechseln

• Denselben Satz von Parameter für mehrere Modelle zu verwenden

Funktionen

alle erweitern

attachConfigSetAssociate configuration set or configuration reference with model
attachConfigSetCopyCopy configuration set or configuration reference and associate it with model
detachConfigSetDissociate configuration set or configuration reference from model
getActiveConfigSetGet active configuration set or configuration reference of model
getConfigSetGet configuration set or configuration reference from model
getConfigSetsGet names of all of model's configuration sets or configuration references
setActiveConfigSetSpecify active configuration set or configuration reference for model
Simulink.BlockDiagram.loadActiveConfigSetLoad, associate, and activate configuration set with model
Simulink.BlockDiagram.propagateConfigSetPropagate top model configuration reference to referenced models
Simulink.BlockDiagram.restoreConfigSetRestore model configuration for converted models
Simulink.BlockDiagram.saveActiveConfigSetSave active configuration set of model
set_paramSet Simulink parameter value
get_paramGet parameter names and values
configset.reference.overrideParameterChange value of parameter in configuration reference (Seit R2021a)
configset.reference.hasOverriddenParametersDetermine if model configuration reference has overridden parameters (Seit R2021a)
configset.reference.getOverriddenParametersParameters that are overridden in a configuration reference (Seit R2021a)
configset.reference.isParameterOverriddenDetermine if parameter is overridden in configuration reference of model (Seit R2021a)
configset.reference.restoreOverriddenParameterRestore overridden parameter in configuration reference of model (Seit R2021a)
configset.reference.restoreAllOverriddenParametersRestore all overridden parameters in configuration reference of model (Seit R2021a)

Objekte

alle erweitern

Simulink.ConfigSetModel configuration set
Simulink.ConfigSetRefLink model to freestanding configuration set

Themen