MATLAB Answers

Why are my simulink library blocks highlighted?

34 views (last 30 days)
Joe
Joe on 14 Oct 2016
Edited: Joe on 18 Oct 2016
I created a Simuink Library with various subsystems. One day during my editing I somehow cause two of the subsystems in the library to get highlighted and all wires that connect to these blocks (when the library subsystem is dropped into a model) are colored BLUE.
I don't know what I did to make this happen. I also don't know how to interprete what the blue wires or highlighted subsystem means from an execution point of view. Is this changing the meaning of my model in some way?
I'd like to get ride of this... Help?

  0 Comments

Sign in to comment.

Answers (2)

INFOZOU
INFOZOU on 16 Oct 2016
https://www.mathworks.com/help/simulink/ug/displaying-signal-sources-and-destinations.html

  1 Comment

Joe
Joe on 17 Oct 2016
Thanks for the idea but this is not the source of the problem. Signal highlighting appears to not be fully available in a Simulink Library. It works in R2015a for Simulink models but not within libraries. Also, the signal highlighting is a GREEN'ish color (may be yellow... I'm not too good with colors).
The image I posted above is clearly a bluish highlight. This effect is within the library file, not a model file. However, when I drop this subsystem into a model file and connect it up it retains the bluish highlighing and all wires connected to it turn blue as well. So, I'm not sure what happened to these subsystems and if it will have adverse affects on my simulation.

Sign in to comment.


Joe
Joe on 18 Oct 2016
Edited: Joe on 18 Oct 2016
I found the following related post:
but it claims that the bug was fixed (atleast as of 2010).
IF this is the root problem then is seems cosmetic but the bug is still present in 2015a.

  0 Comments

Sign in to comment.

Sign in to answer this question.

Products