MATLAB Answers

Run option not available after Prepare to run is completed

3 views (last 30 days)
I want to upload a model that I have generated in Simulink onto my arduino board.
I followed the instructions on how to upload the model onto arduino board and now I am stuck.
The problem I have is that the Run option is not showing up after I have configured the settings that is necessary. I have followed the video examples but it is still not showing up.
Has anyone encountered this problem before?
The version I am using is R2014a.
A side note: I installed the support packages (Arduino and Arduino Uno/Nano/Mega2560) in E:\ and not in C:\MATLAB\SupportPackages\R2014a directory. Does it matter where I install it? The repository is linked to the right file path.

  1 Comment

Prashant Shrivastava
Prashant Shrivastava on 25 Dec 2015
Sir Can you please sort out the problem of absence of RUN option after taking all the necessary step to interface the Arduino UNO with matlab 2015a.

Sign in to comment.

Accepted Answer

Sreeram Mohan
Sreeram Mohan on 20 Nov 2014
Hi Wern,
From 14a the "Deploy to Hardware" is the way to deploy your model onto the hardware like arduino. Refer to the link below:
Hope this helps !!
--sreeram

  1 Comment

marwa diwiny
marwa diwiny on 26 Nov 2016
I still have this error, I used what is suggested in link
I got the following error, but it seems it is connected to hardware
Invalid MEX-file '/usr/local/MATLAB/R2016b/toolbox/shared/hwmanager/hwconnection/+matlab/+hwmgr/+internal/+hwconnection/+utils/findLinuxUSBDevices.mexa64': libudev.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory.

Sign in to comment.

More Answers (0)

Sign in to answer this question.